Udostępnij:
Czy próbowałeś szaszłyków w formie zwiniętych ślimaków? Ślimaczki z kurczaka z dodatkiem cukinii i boczku w postaci szaszłyków z grilla. Tym niezwykłym i prostym przepisem zachwycisz wszystkich gości. Przepis przygotowała dla nas Ania. @mojedomowejedzenie
Składniki
Składniki:
- Duży filet z kurczaka
- Mała cukinia
- Kilka plastrów wędzonego boczku
- Musztarda Sarepska MOSSO
- Patyczków do szaszłyków
PRZYGOTOWANIE:
Fileta pokrój w plastry, a następnie delikatnie rozbij. Każdy plaster mięsa posmaruj obficie Musztardą Sarepską MOSSO. Pokrój cukinię w cienkie plastry. Ułóż boczek i plastry cukinii na filecie.
Mięso delikatnie zwiń w roladę. Pokrój ją na kawałki około 1,5 cm. Nabij na patyczki do szaszłyków każdego ślimaka. Uwaga na jednym patyku powinny znajdować się minimum 3 ślimaki!
Mięso grilluj około 25 minut, co kilka minut przewracaj na drugą stronę.
Skomentuj lub zobacz komentarze