Ryby i owoce morza

45 min
5 porcji
poziom trudnosci łatwy

Sałatka z karpiem

Jak podać wigilijnego karpia? W formie sałatki! Oryginalna sałatka z karpiem będzie wspaniałym dodatkiem do świątecznych dań.Dowiedz się więcej!

25 min
2-3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Dorsz zapiekany w sosie chrzanowo-śmietanowym

Świąteczna ryba w nieco innej odsłonie - zapiekany dorsz w sosie chrzanowo-śmietanowym. To doskonała propozycja zarówno na wigilijny stół, jak i codzienny obiad. Aksamitny sos z nutką chrzanu doskonale pasuje do delikatnego mięsa ryby.

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z rybą wędzoną i pomidorami

Jeżeli tarty kojarzą Ci się tylko z owocami lub kurczakiem, koniecznie sprawdź tę propozycję. Tarta rybna to nowa propozycja do Twojego menu. Możesz wykorzystać wędzoną makrelę lub inną ulubioną rybę. Dla podkreślenia smaku dodaj Chrzan Śmietankowy. 

10 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Tortilla z tuńczykiem

Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi. 

30 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Stek z tuńczyka

Prosty, apetyczny pomysł na tuńczyka. Tym razem wybierz stek, a przyrządzisz z niego pyszne danie główne. Tuńczyk doskonale komponuje się z chrzanem. Zamiast przygotować chrzan, wybierz sos chrzanowy. Nie zapomnij o dodatku pieprzu. Lekka sałatka dopełni dzieła!

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledzie z jabłkiem i musztardą

Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatkę na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Filet z dorsza smażony w boczku

Delikatny dorsz podany w chrupiącym plastrze boczku to idealny pomysł na nową odsłonę ryby w Twojej kuchni.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Smażony dorsz

To przepis prosty jak połączenie krewetek i czosnku. Przygotuj smakowitego dorsza w cytrynowym aromacie. To szybki i łatwy pomysł na obiad. Smażonego dorsza podawaj z Sosem Tatarskim i koperkiem (najlepiej świeżym, ale ten suszony też się sprawdzi). Przygotuj też opiekane ziemniaczki i jedną z naszych propozycji surówek.

25 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Burgery z łososia

Czasami dobrze jest zmienić mięso wołowo na drób lub rybę. W takiej nowej wersji proponujemy Wam burgery z łososia. Gwarantujemy, że są tak samo dobre jak te klasyczne. Pamiętaj, aby kupić łososia dobrej jakości. Użyj również dobrego ketchupu, majonezu oraz oleju, na przykład od Mosso.