Tortilla z tuńczykiem

Tortilla z tuńczykiem

Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi. 

SKŁADNIKI:

  • tortilla pszenna – 4 szt.
  • puszka tuńczyka w sosie własnym – 120 g
  • Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
  • szpinak świeży – 50 g
  • papryka czerwona – 1 szt.

PRZYGOTOWANIE:

  1. Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Szpinak umyć i osuszyć. Paprykę pokroić na długie cienkie słupki.

  2. Na środku każdej tortilli ułożyć wzdłuż liście szpinaku i posmarować placek Majonezem Napoleońskim Mosso.

  3. Na szpinak ułożyć tuńczyka, a następnie paprykowe słupki.

  4. Tortillę zwinąć, mocno dociskając, tak aby farsz został szczelnie zamknięty wewnątrz. Podawać na zimno

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 10 minut
ilość porcji: 4
×