![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Śledzie z jabłkiem i musztardą](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/08/59-Śledzie-z-jabłkiem-i-musztardą-09839_Easy-Resize.com_-1-1250x712.jpg)
Czy śledzie pasują tylko do świątecznego stołu? Tą propozycją udowadniamy, że nie! Oto przepis na świetną, lekką sałatkę na bazie śledzi. Dodaj do niej polskie jabłka, a następnie sos na bazie Musztardy Czeskiej i Majonezu Napoleońskiego od Mosso i śmietanki. Danie idealnie sprawdzi się jako przekąska w upalne dni.
SKŁADNKI:
- Filety śledziowe – 3 szt.
- Śmietana 18 % – 150 ml
- Mosso Majonez Napoleoński – 3-4 łyżki
- Mosso Musztarda Czeska – 1 łyżka
- Cebula – 1 szt.
- Jabłko – 1 szt.
PRZYGOTOWANIE:
Filety śledzi pokroić na 2-3 cm paski. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.
Śmietanę z Majonezem Napoleońskim Mosso i Musztardą Czeską Mosso wymieszać w osobnym naczyniu. Dodać starte jabłko.
Ułożyć warstwami: cebula, śledzie, sos majonezowy z jabłkiem.
Skomentuj lub zobacz komentarze