Udostępnij:
Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Panierowany ser opiekany na grillu w połączeniu z sosem tatarskim będzie doskonałym rozwiązaniem na każdej imprezie. Dzięki połączeniu panierki, sera i sosu tatarskiego przystawka uzyska nieprawdopodobny smak, a goście będą prosić Cię o dokładkę!
Składniki
Składniki:
- Ser gouda – 250 g
- Mąka pszenna – ⅓ szklanki
- Jajka – 2 sztuki
- Bułka tarta – 1 szklanka
- Olej – 4 łyżki
- Mosso Sos Tararski – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Ser pokrój w plastry o grubości 1,5 cm. Każdy plaster obtocz w mące. Jajka dokładnie roztrzep w miseczce. Ser zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Ponownie zanurz plastry w jajku i panieruj w bułce, delikatnie ją przyciskając. Opanierowany ser włóż do lodówki na 10 minut.
Za pomocą pędzelka posmaruj panierkę olejem. Ułóż kawałki sera na aluminiowej tacce i połóż na grillu. Opiekaj po kilka minut z każdej strony do zrumienienia.
Gotowy ser przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj ciepły z dodatkiem Sosu Tatarskiego Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze