Panierowany ser z grilla

Panierowany ser z grilla

Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Panierowany ser opiekany na grillu w połączeniu z sosem tatarskim będzie doskonałym rozwiązaniem na każdej imprezie. Dzięki połączeniu panierki, sera i sosu tatarskiego przystawka uzyska nieprawdopodobny smak, a goście będą prosić Cię o dokładkę!

Składniki

Składniki:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ser pokrój w plastry o grubości 1,5 cm. Każdy plaster obtocz w mące. Jajka dokładnie roztrzep w miseczce. Ser zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Ponownie zanurz plastry w jajku i panieruj w bułce, delikatnie ją przyciskając. Opanierowany ser włóż do lodówki na 10 minut.

  2. Za pomocą pędzelka posmaruj panierkę olejem. Ułóż kawałki sera na aluminiowej tacce i połóż na grillu. Opiekaj po kilka minut z każdej strony do zrumienienia.
    Gotowy ser przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj ciepły z dodatkiem Sosu Tatarskiego Mosso.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 2
kuchnia czeska
Obiad
pieczenie
×