Młode ziemniaki ze szparagami i jajkiem

Młode ziemniaki ze szparagami i jajkiem

To istny wiosenny HIT! Pyszne młode ziemniaczki z koperkiem i szparagami, a do tego jajko sadzone i obowiązkowo sos na bazie delikatnej Musztardy Stołowej MOSSO. Musisz spróbować!

Składniki

  • Młode ziemniaki – 500 g
  • Zielone szparagi – 250 g
  • Musztarda Stołowa MOSSO – 2 łyżki
  • Roztopione masło – 2 czubate łyżki
  • Posiekany koperek – 1 łyżka
  • Jajko – 2 sztuki
  • Sól i pieprz – do smaku
  • Olej – do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Ugotuj do miękkości.

  2. Szparagi gotuj przez 3–5 minut, przelej zimną wodą. Pokrój w kawałki.

  3. Musztardę wymieszaj z ciepłym roztopionym masłem i koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Do sosu dodaj ziemniaki i szparagi.

  4. Na patelni usmaż jajka. Podawaj z ziemniakami w sosie musztardowym.

czas potrzebny: 30 minut
ilość porcji: 2
kuchnia polska
Obiad niedzielny
gotowanie
×