Ziemniaki z grilla z sosem czosnkowym i ziołami

opiekane ziemniaki z sosem czosnkowym

Smak letniego grilla kojarzy się z pysznymi ziemniakami. Przypieczone, prosto z grilla, z wyrazistym sosem czosnkowym i świeżym koperkiem.

Składniki

  • Ziemniaki – 8 sztuk
  • Koperek – 1 pęczek
  • Mosso Sos Czosnkowy
  • Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
  • Sól – 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:

  1. W garnku zagotować wodę, osolić ją. Dodać wyszorowane ziemniaki, nie obierać. Gotować do miękkości. Odlać wodę po ugotowaniu.

  2. Rozgrzać grilla lub patelnię grillową i posmarować olejem. Grillować ziemniaki z każdej strony.

  3. Podawać z Sosem Czosnkowym Mosso, wymieszanym z posiekanym koperkiem lub innymi ulubionymi ziołami.

ilość porcji: 4
×