Szaszłyki cebulowe

Szaszłyki cebulowe

Czy widziałeś kiedyś tak piękne szaszłyki tylko z cebuli? Są niezwykle proste do przygotowania. Aby uzyskać niepowtarzalny smak, dodaj do nich Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, będzie pysznie!

Składniki

  • Biała cebula obrana – 4 sztuki
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 4 łyżki + do podania
  • Oliwa – 3 łyżki
  • Świeży tymianek – 2 gałązki
  • Sól i pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę pokrój w grube plastry.

  2. W misce wymieszaj sos musztardowo-chrzanowy, oliwę i listki tymianku, dopraw solą i pieprzem.

  3. Marynatą posmaruj z każdej strony cebulę. Krążki nabij na metalowe szpatułki.

  4. Szaszłyki połóż na rozgrzanym grillu. Grilluj z każdej strony po kilka minut, aż cebula będzie miękka i zrumieniona.

  5. Danie podawaj z sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO i lekką sałatką.

Grill
smażenie
×