30 min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
To istny wiosenny HIT! Pyszne młode ziemniaczki z koperkiem i szparagami, a do tego jajko sadzone i obowiązkowo sos na bazie delikatnej Musztardy Stołowej MOSSO. Musisz spróbować!
Składniki
- Młode ziemniaki – 500 g
- Zielone szparagi – 250 g
- Musztarda Stołowa MOSSO – 2 łyżki
- Roztopione masło – 2 czubate łyżki
- Posiekany koperek – 1 łyżka
- Jajko – 2 sztuki
- Sól i pieprz – do smaku
- Olej – do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Ugotuj do miękkości.
Szparagi gotuj przez 3–5 minut, przelej zimną wodą. Pokrój w kawałki.
Musztardę wymieszaj z ciepłym roztopionym masłem i koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Do sosu dodaj ziemniaki i szparagi.
Na patelni usmaż jajka. Podawaj z ziemniakami w sosie musztardowym.
Skomentuj lub zobacz komentarze