Koktajl z krewetek

Koktajl z krewetek

Koktajl z krewetek to idealny pomysł na romantyczną kolację. Do przygotowania użyliśmy Majonezu Napoleońskiego MOSSO. Zainspiruj się tym MOSSOprzepisem! Ta propozycja w nowej odsłonie, na pewno przypadnie Wam do gustu. Zakochacie się w tym przepisie, gwarantujemy.

Składniki

  • Majonez Napoleoński MOSSO – 80 g
  • Ketchup łagodny – 30 g
  • Rzodkiewka – pół pęczka
  • Awokado – 1 sztuka
  •  Mango – ¼ sztuki
  • Krewetki średniej wielkości, oczyszczone i blanszowane – 8 sztuk
  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka
  • Sok z limonki – 1 łyżeczka
  • Nasiona granatu – 2 łyżki
  • Listki świeżej bazylii – do posypania
  • Sól i mielony czarny pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Majonez Napoleoński MOSSO wymieszaj z ketchupem. Do powstałego sosu możesz dodać kilka kropel ostrego sosu, np. tabasco.

  2. Rzodkiewkę, awokado i mango pokrój w kostkę. Awokado skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

  3. Do garnka z gotująca wodą wrzuć krewetki. Gotuj przez 2–3 minuty. Przełóż na durszlak, przelej zimną wodą, skrop sokiem z limonki.

  4.  Do kieliszków przełóż sos koktajlowy, dopraw pieprzem. Kolejno ułóż rzodkiewkę, awokado, mango i krewetki. Wierzch posyp nasionami granatu i listkami bazylii.

Do tej potrawy pasują:

przygotowania: 15 minut
ilość porcji: 2
×