Sałatka sezamowa z krewetkami

Sałatka sezamowa z krewetkami

Masz ochotę na odrobinę egzotyki? Dziś polecamy soczyste mango w połączeniu z krewetkami i sosem sezamowym.

Składniki

  • Krewetki – 250 g
  • Dużego dojrzałego mango – ½
  • Ogórek – ½
  • Pomidor – 1
  • Pomidorki koktajlowe – 150 g
  • Sałata lodowa – ½ główki
  • Czerwona cebula – 1
  • Pietruszka – 1
  • Słodka sproszkowana papryka – ½ łyżeczki
  • Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na patelni rozgrzać Olej Mazowiecki Mosso i podsmażyć na nim krewetki, doprawić solą, pieprzem oraz słodką sproszkowaną papryką.

  2. Pokroić ogórka w półtalarki, pomidora w kostkę, małe pomidorki cherry na połówki.
    Mango pokroić w kostkę.

  3. Majonez Napoleoński Mosso wymieszać z Musztardą Stołową Mosso i ziarnami sezamu. Następnie stopniowo dodawać olej, dokładnie mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem

  4. Pokrojoną sałatę lodową wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, dodać sos i wymieszać. Podawać posypane świeżą pietruszką.

przygotowania: 35 minut minut
ilość porcji: 2
×