Udostępnij:
Koktajl z krewetek to idealny pomysł na romantyczną kolację. Do przygotowania użyliśmy Majonezu Napoleońskiego MOSSO. Zainspiruj się tym MOSSOprzepisem! Ta propozycja w nowej odsłonie, na pewno przypadnie Wam do gustu. Zakochacie się w tym przepisie, gwarantujemy.
Składniki
- Majonez Napoleoński MOSSO – 80 g
- Ketchup łagodny – 30 g
- Rzodkiewka – pół pęczka
- Awokado – 1 sztuka
- Mango – ¼ sztuki
- Krewetki średniej wielkości, oczyszczone i blanszowane – 8 sztuk
- Sok z cytryny – 1 łyżeczka
- Sok z limonki – 1 łyżeczka
- Nasiona granatu – 2 łyżki
- Listki świeżej bazylii – do posypania
- Sól i mielony czarny pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Majonez Napoleoński MOSSO wymieszaj z ketchupem. Do powstałego sosu możesz dodać kilka kropel ostrego sosu, np. tabasco.
Rzodkiewkę, awokado i mango pokrój w kostkę. Awokado skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Do garnka z gotująca wodą wrzuć krewetki. Gotuj przez 2–3 minuty. Przełóż na durszlak, przelej zimną wodą, skrop sokiem z limonki.
Do kieliszków przełóż sos koktajlowy, dopraw pieprzem. Kolejno ułóż rzodkiewkę, awokado, mango i krewetki. Wierzch posyp nasionami granatu i listkami bazylii.
Skomentuj lub zobacz komentarze