Kieszonki z kurczaka z majonezem i farszem pieczarkowym

Kieszonki z kurczaka z majonezem i farszem pieczarkowym

Doborowe mięsne danie z kurczaka oraz boczku z zapiekanym majonezem i farszem pieczarkowym, świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, na przyjęciu czy na co dzień.

Składniki

  • Filety z kurczaka – 3-4 sztuki
  • Pieczarki – 300 g
  • Cebula – 1 mała sztuka
  • Świeży posiekany koperek – 2 łyżki
  • Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
  • Boczek w plastrach – 250 g
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ziemniaki – 500 g
  • Rzodkiewka – 1 pęczek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pieczarki oraz cebulę posiekać drobno i podsmażyć na 2 łyżkach Majonezu Napoleońskiego Mosso.
    Po zdjęciu z kuchenki dodać posiekany świeży koperek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  2. Filety naciąć w poprzek, tworząc kieszonkę na farsz. Mięso posmarować wewnątrz Majonezem Napoleońskim Mosso, nałożyć farsz. Rozłożyć plastry boczku, tak aby jeden nakładał się na drugi. Owinąć filety w przygotowany boczek.

  3. Duże naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ziemniaki oraz rzodkiewkę umyć i pokroić w ćwiartki.

  4. Wyłożyć formę, na wierzchu ułożyć filety. Przykryć folią i zapiekać 30 minut w 180 stopniach C, następnie zdjąć folię i piec przez kolejne 10-15 minut.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 3-4
×