Kanapka z indykiem

Kanapka z indykiem

Wypróbuj kanapkę z indykiem, serem cheddar i szpinakiem. A jak szpinak to i sos czosnkowy. Kanapka z indykiem sprawdzi się na śniadanie, na drugie śniadanie, a także jako przekąska. Smakuje świetnie, a do tego przygotujesz ją w kilka minut.

SKŁADNIKI:

  • Bułka pełnoziarnista – 2 szt.
  • Mosso Sos Czosnkowy
  • Mięso z piersi indyczej
  • Szpinak “baby” – 50 g
  • Ser cheddar – 50 g

PRZYGOTOWANIE:

  1. Bułkę przekroić na pół i posmarować Sosem Czosnkowym Mosso.

  2. Następnie ułożyć na bułce pokrojone w plasterki mięso z piersi indyka. Dobrze sprawdzi się filet podsmażony na maśle klarowanym, przyprawiony solą i pieprzem do smaku, a także porcja indyka pozostała z innego posiłku.

  3. Następnie dodać do kanapki listki młodego szpinaku.

  4. Na szpinaku rozsmarować dodatkową łyżeczkę Sosu Czosnkowego Mosso.

  5. Na wierzchu ułożyć pokrojony w cienkie plasterki ser cheddar lub opcjonalnie inny twardszy ser o wyrazistym smaku.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 5 minut
ilość porcji: 2
×