Kanapeczki z wędzonym pstrągiem

Kanapeczki z wędzonym pstrągiem

Idealna przekąska na każdą imprezę. Pyszne kanapeczki z wędzonym pstrągiem oraz Sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO. Kolejna impreza tylko z MOSSOprzepisami!

Składniki

  • Chleb pełnoziarnisty lub pumpernikiel – 125 g
  • Serek kanapkowy – 150 g
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 3 łyżeczki
  • Skórka z cytryny – ⅓ łyżeczki
  • Pstrąg wędzony na zimno – 125 g
  • Ogórek gruntowy – 1
  • Kapary duże – 2 sztuki
  • Koperek – 1 gałązka
  • Świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Serek wymieszaj z sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO i skórką z cytryny. Rybę podziel na kawałki, ogórek i kapary pokrój w plasterki.

  2. Chleb posmaruj serkiem. Na wierzchu ułóż pstrąga, ogórek i kapary. Udekoruj koperkiem, oprósz pieprzem.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 10 minut
ilość porcji: 2
Przekąski karnawałowe
×