
Udostępnij:

To propozycja śniadania, które spokojnie można przyrządzić nawet w dużym pośpiechu. Pokrojony burak piecze się w piekarniku, gdy Ty przygotowujesz się rano do wyjścia z domu. Na końcu układasz składniki na ulubionym chlebie i gotowe! Kanapki możesz zabrać też jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
SKŁADNIKI:
- kromki pieczywa – 8 szt.
- wędzony łosoś – 200 g
- burak – 1 szt.
- Mosso Sos Chrzanowy – 2 łyżki
- koperek – 1 pęczek
- skórka z cytryny – 1 łyżeczka
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
- mieszanka sałat – 50 g
- sól, grubo mielony pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Buraka rozłożyć na folii aluminiowej. Następnie posypać solą i świeżo mielonym pieprzem oraz skropić obficie Olejem Mazowieckim Mosso. Zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec, aż warzywo będzie miękkie.
Na kromki nałożyć plasterki łososia, mieszankę sałat, Sos Chrzanowy Mosso, startego, upieczonego buraka i posypać skórką otartą z cytryny oraz koperkiem . Doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem.
Skomentuj lub zobacz komentarze