Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Kanapki z wędzonym łososiem i buraczkami

Kanapki z wędzonym łososiem i buraczkami

To propozycja śniadania, które spokojnie można przyrządzić nawet w dużym pośpiechu. Pokrojony burak piecze się w piekarniku, gdy Ty przygotowujesz się rano do wyjścia z domu. Na końcu układasz składniki na ulubionym chlebie i gotowe! Kanapki możesz zabrać też jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.

SKŁADNIKI:

  • Kromki pieczywa – 8 szt.
  • Wędzony łosoś – 200 g
  • Burak – 1 szt.
  • Mosso Sos Chrzanowy – 2 łyżki
  • Koperek – 1 pęczek
  • Skórka z cytryny – 1 łyżeczka
  • Olej – 2 łyżki
  • Mieszanka sałat – 50 g
  • Sól, grubo mielony pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Buraka rozłożyć na folii aluminiowej. Następnie posypać solą i świeżo mielonym pieprzem oraz skropić obficie olejem. Zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec, aż warzywo będzie miękkie.

  2. Na kromki nałożyć plasterki łososia, mieszankę sałat, Sos Chrzanowy Mosso, startego, upieczonego buraka i posypać skórką otartą z cytryny oraz koperkiem . Doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem.

Do tej potrawy pasuje

przygotowania: 40 minut
ilość porcji: 4
×