20 min
3-4 porcje
łatwy
Udostępnij:
Grillowane warzywa z sosem tatarskim będą idealnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Warzywa wyjdą słodkie i chrupiące, a sos tatarski jeszcze bardziej podkreśli ich smak!
Składniki
Składniki:
- Cukinia – 1 sztuka
- Bakłażan – 1 sztuka
- Czerwona cebula – 1 sztuka
- Papryka czerwona – 2 sztuki
- Papryka żółta – 1 sztuka
- Papryka zielona – 1 sztuka
- Szparagi zielone – 1 pęczek
- Sól – do smaku
- Świeże zioła (np. bazylia, tymianek, oregano) – 2 łyżki
- Mosso Sos Tararski – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Cukinię, bakłażan i cebulę pokrój w plastry o grubości 1 cm. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, podziel każdą na 8 części. Odłam zdrewniałe końce szparagów i wyrzuć (lub zamroź, mogą być wspaniałą bazą np. do zupy krem).
Warzywa ułóż na patelni grillowej. Grilluj z obu stron po kilka minut do miękkości.
Gotowe warzywa ułóż na półmisku, dopraw solą i posyp świeżymi ziołami. Podawaj z Sosem Tatarskim Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze