Grillowane pizze na bakłażanie

Grillowane pizze na bakłażanie

Pizza z grilla? TAK! Ale nie musi być taka oczywista. Tradycyjny spód do pizzy zastąp plastrami bakłażana. Będzie pysznie. A do pizzy podaj Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO, eksplozja smaków gwarantowana!

Składniki

  • Mały bakłażan – 2 sztuki
  • Mozzarella – 1 sztuka
  • Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO – ½ opakowania
  • Salami – 10 plasterków
  • Świeża bazylia – do posypania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Bakłażany pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Grilluj z każdej strony, aż warzywo będzie miękkie. Przełóż na metalową kratkę, przestudź.

  2. Mozzarellę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Plastry bakłażana przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Każdy posmaruj Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO, ułóż po plasterku salami, posyp serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni lub połóż na grillu. Piecz do rozpuszczenia i zarumienienia mozzarelli.

  3. Bakłażana przed podaniem posyp świeżą bazylią. Podawaj z Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 2
Grill
pieczenie
×