Udostępnij:
Pizza z grilla? TAK! Ale nie musi być taka oczywista. Tradycyjny spód do pizzy zastąp plastrami bakłażana. Będzie pysznie. A do pizzy podaj Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO, eksplozja smaków gwarantowana!
Składniki
- Mały bakłażan – 2 sztuki
- Mozzarella – 1 sztuka
- Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO – ½ opakowania
- Salami – 10 plasterków
- Świeża bazylia – do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Bakłażany pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Grilluj z każdej strony, aż warzywo będzie miękkie. Przełóż na metalową kratkę, przestudź.
Mozzarellę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Plastry bakłażana przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Każdy posmaruj Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO, ułóż po plasterku salami, posyp serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni lub połóż na grillu. Piecz do rozpuszczenia i zarumienienia mozzarelli.
Bakłażana przed podaniem posyp świeżą bazylią. Podawaj z Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO.
Skomentuj lub zobacz komentarze