Grillowane halloumi

grillowany ser halloumi przepis

Grillowe menu poszerza się z każdym przepisem – tym razem nie będzie inaczej! Próbowaliście już halloumi z grilla? Cały sekret tkwi w marynacie z musztardy i sosu sojowego. Całość podana z lekką sałatką i wyrazistym sosem barbecue.

Składniki

  • Ser halloumi – 2 opakowania
  • Sos sojowy – 2 łyżki
  • Mosso Musztarda Stołowa – 2 łyżki
  • Mosso Sos Barbecue – 8 łyżek
  • Ogórek gruntowy – 3 sztuki
  • Pomidor malinowy – 2 sztuki
  • Pomidorki koktajlowe – 1 garść
  • Rukola – 1 szklanka
  • Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
  • Sól, pieprz – do smaku
  1. Ser halloumi pokroić w plastry, wymieszać z sosem sojowym oraz Musztardą Stołową Mosso.
    Odstawić na 15 minut.

  2. W tym czasie przygotować sałatkę. Pokroić pomidory na ósemki, małe pomidorki na połówki. Ogórki pokroić w talarki. Wymieszać warzywa z rukolą, polać olejem i doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Rozgrzać patelnię lub grilla, ser grillować z obu stron aż będzie dobrze przypieczony. Podawać z Sosem Barbecue Mosso oraz świeżą sałatką.

ilość porcji: 4
×