Grillowane halloumi

grillowany ser halloumi przepis

Grillowe menu poszerza się z każdym przepisem – tym razem nie będzie inaczej! Próbowaliście już halloumi z grilla? Cały sekret tkwi w marynacie z musztardy i sosu sojowego. Całość podana z lekką sałatką i wyrazistym sosem.

Składniki

  1. Ser halloumi pokroić w plastry, wymieszać z sosem sojowym oraz Musztardą Stołową Mosso.
    Odstawić na 15 minut.

  2. W tym czasie przygotować sałatkę. Pokroić pomidory na ósemki, małe pomidorki na połówki. Ogórki pokroić w talarki. Wymieszać warzywa z rukolą, polać Olejem Mazowieckim Mosso i doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Rozgrzać patelnię lub grilla, ser grillować z obu stron aż będzie dobrze przypieczony. Podawać z Sosem Barbecue Mosso oraz świeżą sałatką.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 4
×