35 min
2-3 porcje
łatwy
Udostępnij:
Wege grill to nie tylko sałatka! Słodycz grillowanych plastrów batatów doskonale komponuje się ze słonym smakiem fety. Z pewnością zachwycą również mięsożerców. Spróbuj!
Składniki
- Bataty – 2-3 sztuki
- Mosso Sos Czosnkowy
- Ser feta – 150 g
- Mieszanka młodych listków – 1 szklanka
- Pomidorki cherry – 2 garście
- Zioła prowansalskie – 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Bataty umyć i gotować przez 20 minut w lekko osolonej wodzie. Odlać wodę i odstawić do wystudzenia. Pokroić wzdłuż w 1 cm plastry.
Pomidorki pokroić w plastry. Ser pokruszyć lub pokroić w drobną kostkę.
Grill rozgrzać i grillować z obu stron pokrojone bataty. Podawać z Sosem Czosnkowym Mosso oraz przygotowanymi dodatkami.
Skomentuj lub zobacz komentarze