Greckie tzatziki na grilla

GRECKIE TZATZIKI NA GRILLA, TZATZIKI PRZEPIS

Greckie tzatziki to idealny dodatek do dań z grilla. Świeże ogórki z czosnkiem i koperkiem balansują smaki i nadadzą lekkości grillowanym mięsom. Dobrze komponują się również z warzywami czy chrupiącą grzanką.

Składniki

• Ogórek – 3 sztuki
• Czosnek – 6 ząbków
• Koperek – 1 łyżka posiekanego
Mosso Majonez Napoleoński – 6 czubatych łyżek
• Jogurt naturalny – 4 czubate łyżki
• Sól i pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ogórki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  2. Posolić i odstawić na kilka minut, a następnie odcisnąć z wody. Przecisnąć przez praskę czosnek.

  3. Wszystkie składniki wymieszać. Podawać jako dodatek do grillowanych mięs i warzyw.

Do tej potrawy pasuje

czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 6
×