15 min
6 porcji
bardzo łatwy
Udostępnij:
Greckie tzatziki to idealny dodatek do dań z grilla. Świeże ogórki z czosnkiem i koperkiem balansują smaki i nadadzą lekkości grillowanym mięsom. Dobrze komponują się również z warzywami czy chrupiącą grzanką.
Składniki
- Ogórek – 3 sztuki
- Czosnek – 6 ząbków
- Koperek – 1 łyżka posiekanego
- Mosso Majonez Napoleoński – 6 czubatych łyżek
- Jogurt naturalny – 4 czubate łyżki
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Posolić i odstawić na kilka minut, a następnie odcisnąć z wody. Przecisnąć przez praskę czosnek.
Wszystkie składniki wymieszać. Podawać jako dodatek do grillowanych mięs i warzyw.
Skomentuj lub zobacz komentarze