Udostępnij:
Lato to przede wszystkim okres spotkań przy grillu. Przepis z białą kiełbasą grillowaną z cebulą idealnie sprawdzi się na długie letnie rozmowy w towarzystwie grillowego rusztu. Przyrządzenie białej kiełbasy z cebulka jest bardzo proste i nie zajmie Ci za dużo czasu. Sprawdź sam!
Składniki
składniki:
- Biała kiełbasa parzona – 6 sztuk
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 5 łyżek + do podania
- Olej – 1 łyżka
- Sok z cytryny – 1 łyżka
- Majeranek suszony – ½ łyżeczki
- Słodka papryka w proszku – ½ łyżeczki
- Biała cebula – 500 g
- Pomidorki koktajlowe – 200 g
PRZYGOTOWANIE:
Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso połącz z olejem, sokiem z cytryny, majerankiem i papryką. Powstałą marynatą nasmaruj kiełbaski i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Kiełbasę wyjmij z lodówki 30 minut przed grillowaniem.
Cebulę obierz, pokrój w grube plastry lub piórka, ułóż na tacce do grillowania razem z kiełbasą. Grilluj kilkanaście minut, aż kiełbaski ładnie się zrumienią. 3 minuty
przed końcem dodaj pomidorki. Kiełbasę podawaj z dodatkiem Sosu Musztardowo-Chrzanowego Mosso
Skomentuj lub zobacz komentarze