60 min
8 porcji
łatwy
Udostępnij:
Grillowane kofty zawinięte w tortillę z grilla, czyli efektowny i pyszny przepis na długie letnie spotkania. Przepis przygotowała dla nas Kinga. @kuchennykodeks
Składniki
Składniki:
- Sos czosnkowy Mosso
- 400 g mięsa mielonego wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- Szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka posiekanej kolendry
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 4 placki tortilli
- Świeży ogórek
- 8-10 pomidorków koktajlowych
PRZYGOTOWANIE:
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.
Z 1-2 łyżek masy uformuj rulonik i nadziej na wykałaczkę. Gotowe kofty grilluj, aż wszystkie strony się zarumienią, co chwile obracając.
Tortillę podziel na pół, posmaruj sosem czosnkowym Mosso, na to połóż listki sałaty. Gotowe kofty z ogórkiem i pomidorkami złóż w rulonik. Udekoruj świeżą kolendrą.
Skomentuj lub zobacz komentarze