Paluszki rybne z grilla

Paluszki rybne z grilla

Czy znasz szybki i prosty przepis na paluszki rybne z grilla? To danie rybne idealnie sprawdzi się dla tych młodszych i nieco starszych. Wielbiciele dań rybnych będą nim zachwyceni!

Składniki

składniki:

  • Mrożona biała ryba w kostce – 400 g
  • Jajko – 3 sztuki
  • Sól – do smaku
  • Biały pieprz – ½ łyżeczki
  • Bułka tarta – 1 szklanka
  • Olej – 4 łyżki
  • Mosso Sos Tararski – do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rybę rozmroź, pokrój w podłużne kawałki. Jajka roztrzep w misce. Kawałki ryby osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą oraz pieprzem. Panieruj rybę w jajku i bułce tartej, a następnie powtórz czynność drugi raz.

  2. Paluszki posmaruj olejem, ułóż na aluminiowej tacce. Grilluj po kilka minut z każdej strony, aż panierka się zrumieni. Podawaj z dodatkiem Sosu Tatarskiego Mosso.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 2
kuchnia polska
Grill
pieczenie
×