Udostępnij:
Chlebek naan to rodzaj indyjskiego pieczywa. Taki grillowany placek to dobry przepis na wegetariańskiego grilla. Smakuje wyśmienicie w towarzystwie warzyw, sałatki czy po prostu polany sosem czosnkowym. Spróbuj!
Składniki
Składniki na chlebki:
- Mąka pszenna – 300 g
- Proszek do pieczenia – ½ łyżeczki
- Sól – 2/3 łyżeczki
- Olej– 2 łyżki
- Mleko – 150 ml
- Mosso Sos Czosnkowy
Grillowane warzywa:
- Cukinia – 1 sztuka
- Bakłażan – 1 sztuka
- Papryka czerwona – 1 sztuka
- Papryka żółta – 1 sztuka
- Kukurydza – 2 sztuki
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą. Dodać następnie olej oraz mleko i zagnieść gładkie ciasto. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić na minimum 45 minut.
Warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Grillować na rozgrzanym grillu, lekko wysmarowanym olejem.
Ciasto podzielić na 6-8 kulek, każdą z nich rozwałkować cienko. Grillować z obu stron. Podawać z Sosem Czosnkowym Mosso i warzywami.
Skomentuj lub zobacz komentarze