
Udostępnij:

Chrupiące, kremowe i pełne smaku, czyli wrapy idealne na każdą okazję! Majonez Napoleoński i Sos Czosnkowy MOSSO to perfekcyjne połączenie! Do tego dodaj Ogórki Kanapkowe MOSSO dla podkręcenia smaku!
Składniki
-
Sałata rzymska – 1 mała sztuka
-
Pomidorki koktajlowe – 60 g
-
Cebula czerwona – 30 g
-
Ser żółty – 100 g
-
Jajko – 1 sztuka
-
Majonez Napoleoński MOSSO – 4 łyżeczki
-
Panko – ¾ szklanki
-
Pierś kurczaka – 300 g
-
Suszone oregano – ½ łyżeczki
-
Sól i pieprz – do smaku
-
Olej rzepakowy – ⅓ szklanki
-
Tortille – 2 sztuki
-
Ogórki Kanapkowe MOSSO – 4 plastry
-
Sos Czosnkowy MOSSO – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę poszatkuj, pomidorki pokrój w ćwiartki, cebulkę w piórka. Ser zetrzyj na tarce.
Jajko roztrzep z 2 łyżeczkami majonezu, dodaj po szczypcie soli i pieprzu.
Mięso pokrój w plastry, dopraw solą, pieprzem, oregano. Maczaj w jajku, a następnie obtocz dokładnie w panko. Smaż na oleju po kilka minut z każdej strony, aż panierka zezłoci się, a mięso przestanie być surowe w środku.
Placki tortilla posmaruj majonezem, polej sosem czosnkowym Mosso. Na środku ułóż sałatkę, kurczaka. Przykryj warzywami i posyp serem. Złóż jak krokieta i opiekaj kilka minut, aż ser się rozpuści. Podawaj od razu po przygotowaniu z sosem czosnkowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze