Wrapy z kurczakiem w panko

Wrapy z kurczakiem w panko

Chrupiące, kremowe i pełne smaku, czyli wrapy idealne na każdą okazję! Majonez Napoleoński i Sos Czosnkowy MOSSO to perfekcyjne połączenie! Do tego dodaj Ogórki Kanapkowe MOSSO dla podkręcenia smaku!

Składniki

  •  Sałata rzymska – 1 mała sztuka
  • Pomidorki koktajlowe – 60 g
  • Cebula czerwona – 30 g
  • Ser żółty – 100 g
  • Jajko – 1 sztuka
  • Majonez Napoleoński MOSSO – 4 łyżeczki
  • Panko – ¾ szklanki
  • Pierś kurczaka – 300 g
  • Suszone oregano – ½ łyżeczki
  • Sól i pieprz – do smaku
  • Olej rzepakowy – ⅓ szklanki
  • Tortille – 2 sztuki
  • Ogórki Kanapkowe MOSSO – 4 plastry
  • Sos Czosnkowy MOSSO – do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Sałatę poszatkuj, pomidorki pokrój w ćwiartki, cebulkę w piórka. Ser zetrzyj na tarce.

  2. Jajko roztrzep z 2 łyżeczkami majonezu, dodaj po szczypcie soli i pieprzu.

  3. Mięso pokrój w plastry, dopraw solą, pieprzem, oregano. Maczaj w jajku, a następnie obtocz dokładnie w panko. Smaż na oleju po kilka minut z każdej strony, aż panierka zezłoci się, a mięso przestanie być surowe w środku.

  4. Placki tortilla posmaruj majonezem, polej sosem czosnkowym Mosso. Na środku ułóż sałatkę, kurczaka. Przykryj warzywami i posyp serem. Złóż jak krokieta i opiekaj kilka minut, aż ser się rozpuści. Podawaj od razu po przygotowaniu z sosem czosnkowym Mosso.

czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 2
smażenie
×