Burgery z kurczakiem i halloumi

Burgery z kurczakiem i halloumi

Musztarda Sweet&Spicy i Hot Habanero w jednym burgerze? TAK! Soczysty kurczak, chrupiące halloumi i Musztardy MOSSO robią robotę.

Składniki

  • Ciabatta – 2 sztuki
  • Pomidor – 1 sztuka
  • Ogórek gruntowy – 1 sztuka
  • Czerwona cebula – ½ sztuki
  • Sałata rzymska – 4 liście
  • Pierś kurczaka – 1 duża
  • Oliwa – 1 łyżka
  • Słodka papryka w proszku – ⅓ łyżeczki
  • Kurkuma – ⅓ łyżeczki
  • Pieprz mielony – ⅛ łyżeczki
  • Sól – ¼ łyżeczki
  • Musztarda Sweet&Spicy MOSSO – 2 łyżeczki
  • Musztarda Hot Habanero MOSSO – 2 łyżeczki
    – Halloumi – 120 g

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ciabattę przekrój na pół, pomidory, ogórek i cebulę pokrój w plastry. Sałatę umyj i osusz.
  2. Mięso przekrój wzdłuż na pół. Przygotuj marynatę i połącz oliwę, przyprawy, miód i Musztardy MOSSO. Mięso posmaruj marynatą i grilluj po kilka minut z obu stron.
  3. Halloumi pokrój w grube plastry i krótko opiecz na grillu.
  4. Na spody bułek nałóż sałatę, pomidor, kolejno mięso, ser i pozostałe warzywa. Przykryj drugą częścią bułki. Podawaj od razu po przygotowaniu.
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 2
kuchnia amerykańska
smażenie
×