min
2 porcje

Udostępnij:

Musztarda Sweet&Spicy i Hot Habanero w jednym burgerze? TAK! Soczysty kurczak, chrupiące halloumi i Musztardy MOSSO robią robotę.
Składniki
-
Ciabatta – 2 sztuki
-
Pomidor – 1 sztuka
-
Ogórek gruntowy – 1 sztuka
-
Czerwona cebula – ½ sztuki
-
Sałata rzymska – 4 liście
-
Pierś kurczaka – 1 duża
-
Oliwa – 1 łyżka
-
Słodka papryka w proszku – ⅓ łyżeczki
-
Kurkuma – ⅓ łyżeczki
-
Pieprz mielony – ⅛ łyżeczki
-
Sól – ¼ łyżeczki
-
Musztarda Sweet&Spicy MOSSO – 2 łyżeczki
-
Musztarda Hot Habanero MOSSO – 2 łyżeczki– Halloumi – 120 g
PRZYGOTOWANIE:
- Ciabattę przekrój na pół, pomidory, ogórek i cebulę pokrój w plastry. Sałatę umyj i osusz.
- Mięso przekrój wzdłuż na pół. Przygotuj marynatę i połącz oliwę, przyprawy, miód i Musztardy MOSSO. Mięso posmaruj marynatą i grilluj po kilka minut z obu stron.
- Halloumi pokrój w grube plastry i krótko opiecz na grillu.
- Na spody bułek nałóż sałatę, pomidor, kolejno mięso, ser i pozostałe warzywa. Przykryj drugą częścią bułki. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Skomentuj lub zobacz komentarze