Przekąska/ przystawka
Grillowane warzywa z sosem tatarskim
Grillowane warzywa z sosem tatarskim będą idealnym dodatkiem do dań mięsnych i rybnych. Warzywa wyjdą słodkie i chrupiące, a sos tatarski jeszcze bardziej podkreśli ich smak!
trudny
Żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej
Wrzuć na rozgrzany do czerwoności rusz - żeberka w marynacie musztardowo-chrzanowej, a twoje podniebienie znajdzie się w siódmym niebie! Do przygotowania aromatycznych żeberek będziesz potrzebował/a sosu Mosso Musztardowo-Chrzanowego, ziół, szczypty soli i pieprzu. Przeczytaj i skosztuj sam/a!
trudny
Kebab z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
Sezon grillowy w pełni rozpoczęty! Nie tylko kiełbasą i karkówką grill master żyję. Przepis z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym zachwyci każdego fana grilla i kebabów, w dodatku jest prosty i bardzo smaczny!
trudny
Udka w boczku
Co można zrobić z udek kurczaka? Upiec je na grillu! Ten przepis podbije kubki smakowe twoich gości - grillowane udka w boczku. Nie wymaga ani dużo czasu, ani wielkich umiejętności. Wystarczy pieprz, sól, zioła, boczek i sos sojowy oraz Mosso Musztarda Sarepska - do smaku!
Młode ziemniaki z grilla
Jeśli zastanawiasz się co idealnie pasowałoby na grillowy stół, spróbuj młodych ziemniaków z grilla. Przygotowanie ich zajmie Ci tylko chwilę oraz idealnie sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych, ryb i warzyw z grilla. Wyrazisty zapach ziemniaczków rozniesie się po okolicy
Szaszłyki z tofu
Sezon grillowy w pełni, doskonałym urozmaiceniem letniego grilla będą szaszłyki z tofu. Połączenie tofu z Mosso Musztardą Stołową wydobędzie z niego niepowtarzalny smak. Szaszłyki są idealną propozycją dla vegan i wegetarian.
Szaszłyki z pieczarek
Tak aromatyczne szaszłyki z pieczarek zrobisz z kilku składników, które na pewno posiadasz w domu. Do szaszłyków z pieczarek użyj Mosso Musztardy Czeskiej, dzięki niej szaszłyki wyjdą bardziej aromatyczne.
Warstwowa sałatka z pieczoną miruną, majonezem i warzywami
Efektownie się prezentuje i świetnie smakuje. Można podać ją w małych słoiczkach, w tradycyjnej misce lub ułożone w krążkach do podawania potraw. Dowiedz się więcej!
trudny
Pieczony boczek z majonezem i majerankiem
Soczysty pieczony boczek z dodatkiem aromatycznych przypraw, świetnie sprawdza się jako pomysł na główne danie podczas uroczystego obiadu, ale można go jeść również na zimno – jako dodatek do kanapek czy sałatek.Dowiedz się więcej!