Hot dogi z frankfurterką i warzywami

Hot dogi z frankfurterką i warzywami

Jak zrobić domowe przepyszne hot dogi? Przygotować pyszne grillowane warzywa, surówkę z białej kapusty, grillowane frankfurterki i bułki. A na koniec przygotować pysznego hot doga i polać go Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO. Będziecie zachwyceni!

Składniki

  • Papryka czerwona – 1 sztuka
  • Papryka żółta – 1 sztuka
  • Frankfurterki – 4 sztuki
  • Bułki do hot dogów – 4 sztuki
  • Surówka z białej kapusty – 8 łyżek
  • Sos Ketchupowo–Musztardowy MOSSO – 4 łyżki
  • Świeża bazylia – do posypania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Papryki pokrój w paseczki. Bułki przetnij na pół, ale nie do końca.

  2. Na rozgrzanym grillu połóż paprykę i kiełbaski. Grilluj przez kilka minut z każdej strony, aż papryka zmięknie, a kiełbaski będą gorące w środku. Na 2 minuty przed końcem dodaj bułki i opiecz z każdej strony.

  3. Do bułek przełóż kiełbaski, nałóż porcję surówki z białej kapusty, grillowaną paprykę. Wierzch hot-dogów polej Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO i posyp listkami bazylii. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 2
kuchnia amerykańska
Grill
smażenie
×