Danie główne

40 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Grillowane mini bagietki faszerowane warzywami z ketchupem

Szybka i prosta przekąska przed daniem głównym z grilla? Mini bagietki! Świeże warzywa i przyprawy pozwolą zaostrzyć apetyt na danie główne.Dowiedz się więcej!

30 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Grillowane tosty z polędwiczką wieprzową oraz Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych

Kolejny świetny pomysł, jak wykorzystać Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso. Pyszne tosty z grilla zasmakują przede wszystkim dzieciom. Słodszy posmak oraz orzeźwienie nadaje dodatek winogron.Dowiedz się więcej!

30 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Filety minogne z Sosem Musztardowo-Chrzanowym

Wyborne danie z kuchni francuskiej, w którym najważniejsze jest mięso. Nasza propozycja zawiera też boczek, który dodaje wyrazistego smaku potrawie. Warto wypróbować z sosem i świeżymi ziołami.Dowiedz się więcej!

40 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Klasyczne burgery wołowe z grilla

Danie-symbol, które pokochał cały świat. Zrobione własnoręcznie smakują jak z najlepszych foodtrucków. Wypróbuj nasz klasyczny przepis na burgery z mięsem wołowym.Dowiedz się więcej!

35 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Kanapka z grillowanym boczkiem, warzywami i Sosem Burgerowym

Świetna propozycja na kolację – kanapka jest sycąca, ale warzywa dodają jej świeżości. To dobra alternatywa dla cięższych burgerów lub zbyt lekkich sałatek. Zaspokoi nawet największy głód.Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Grillowany schab z kością z farszem drobiowo ziołowym i Sosem Musztardowo-Chrzanowym

To danie wymagające od Ciebie czasu oraz precyzji. Ale jeżeli poświęcisz mu uwagę, będziesz chciał do niego wraca – i jego niezapomnianego smaku! Sosu musztardowo-chrzanowego nie musisz na szczęście przygotowywać sam – Mosso dostarczy Ci najlepszy.Dowiedz się więcej!

25 min
3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Szaszłyki mięsno-warzywne z Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych

Szaszłyki to absolutny klasyk na polskim grillu. Najlepsze są te mięsno-warzywne. Łączą w sobie wyrazistość grilla z lżejszymi warzywami. Oprócz papryki, można też dodać cukinię, która z grilla prezentuje się wyjątkowo pysznie!Dowiedz się więcej!

40 min
2 porcje
poziom trudnosci łatwy

Pieczarki i pomidory faszerowane serem pleśniowym i krewetkami

Szybka, warzywna, ale wytrawna przystawka dla znajomych? Faszerowane pieczarki i pomidory (co kto lubi!) z krewetkami sprostają wyzwaniu. Ser pleśniowy dodaje ostrości potrawie. Pokochasz je za szybkie przygotowanie.Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Karkówka z grilla z sosem musztardowo-chrzanowym

Karkówka, czyli łopatka wołowa to prawdopodobnie ulubione danie z grilla w Polsce. Uwielbiamy ją próbować w restauracji oraz przyrządzać przy okazji rodzinnego grilla we własnym ogródku. Nasza propozycja karkówki z grilla występuje w towarzystwie genialnego sosu musztardowo-chrzanowego ze świeżym rozmarynem i chilli.Dowiedz się więcej!