Danie główne
łatwy
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym
Z przepisem na białą kiełbasę można już powoli rozpocząć przygotowania do Wielkanocy. Jednym ze sposobów na jej przyrządzenie jest zapieczenie mięsa w wyrazistym sosie chrzanowym. Proste i naprawdę pyszne!Dowiedz się więcej!
trudny
Aromatyczny schab pieczony w sosie chrzanowym
Sekretem pieczonego schabu jest odpowiednia marynata. To dzięki mieszance ziół i przypraw mięso będzie miało niezwykły smak. Równie istotny jest sos, z którym mięso jest serwowane lub w którym jest pieczone czy duszone – powinien być intensywny, ale równocześnie podkreślać smak mięsa, a nie go zdominować. Taki właśnie jest sos chrzanowy, przyrządzony z mieszanki Chrzanu Delikatesowego Mosso, masła, mąki, bulionu, soli i pieprzu. Schab w sosie chrzanowym można podać z pieczonymi ziemniakami lub puree.Dowiedz się więcej!
trudny
Bigos z chrzanową nutą
Bigos to pożywne danie, które kojarzy się nie tylko ze Świętami, ale i całym okresem jesienno zimowym, gdy organizm potrzebuje konkretnych i sycących posiłków. W te mroźne dni można się dodatkowo rozgrzać dodając do dania odrobinę chrzanu.Dowiedz się więcej!
Pizza na białym sosie czosnkowo-majonezowym
Pożywna i treściwa pizza to idealny pomysł na zimowe wieczory! Przygotuj ją sam, a zamiast klasycznego pomidorowego sosu zrób… biały sos czosnkowo majonezowy! Do tego kiełbasa, cebula i ogórek kiszony stworzą idealną, polsko-włoską kompozycję smaków.Dowiedz się więcej!
łatwy
Pierś z kurczaka pod chrzanową chmurką z kozim serem i żurawiną
Soczysta pierś z kurczaka z kozim serem i słodko-kwaśną żurawiną to doskonały pomysł na świąteczny obiad. Tę niezwykłą kompozycję smakową wzbogaca intensywna, chrzanowa nuta.
Dorsz zapiekany w sosie chrzanowo-śmietanowym
Świąteczna ryba w nieco innej odsłonie - zapiekany dorsz w sosie chrzanowo-śmietanowym. To doskonała propozycja zarówno na wigilijny stół, jak i codzienny obiad. Aksamitny sos z nutką chrzanu doskonale pasuje do delikatnego mięsa ryby.
trudny
Tarta z suszonymi grzybami
Świąteczna tarta z grzybami to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Do wypełnienia, składającego się z grzybów, czosnku, śmietany i startego sera, dodajemy majonez. Całość powinna mieć kremową konsystencję i wspaniale zapiec się w piekarniku.Dowiedz się więcej!
trudny
Makaron nadziewany mięsem
Specjalnie do miłośników tego włoskiego przysmaku przygotowaliśmy przepis na makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym, szpinakiem i ricottą.Dowiedz się więcej!
Kurczak po francusku
Mięso kurczaka przyrządzonego po francusku jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście musztarda. My polecamy tę od Mosso - Musztardę Stołową.