30 min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Sezon grillowy w pełni, doskonałym urozmaiceniem letniego grilla będą szaszłyki z tofu. Połączenie tofu z Mosso Musztardą Stołową wydobędzie z niego niepowtarzalny smak. Szaszłyki są idealną propozycją dla vegan i wegetarian.
Składniki
Składniki:
- Tofu – 180 g
- Mosso Musztarda Stołowa – 1 łyżka + do podania
- Miód – 1 łyżka
- Ketchup – 2 łyżki
- Olej – 1 łyżka
- Sos sriracha – 1 łyżeczka
- Szpikulce do szaszłyków (dodatkowo)
PRZYGOTOWANIE:
Tofu odsącz papierowym ręcznikiem i pokrój w grubą kostkę. Połącz pozostałe składniki i powstałą marynatą nasmaruj tofu. Odstaw do lodówki do zamarynowania
na całą noc.Tofu nabij na szpikulce, grilluj krótko z każdej strony do zrumienienia.
Skomentuj lub zobacz komentarze