min
3 porcje
łatwy
Udostępnij:
Składniki
- Wędzone tofu – 300 g
- Sos Ketchupowo – Musztardowy MOSSO – 2 łyżki
- Cukinia – 1 szt.
- Czerwone cebule – 4 szt. małe
- Papryka – 1 szt.
- Oliwa z oliwek – 1 łyżka
- Sól, pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Tofu kroimy w 2-3 cm kostkę i obtaczamy w Sosie Ketchupowo-Musztardowym MOSSO. Odstawiamy do lodówki.
Cebule obieramy i kroimy na połówki, cukinię w półplasterki, paprykę w 3 cm kostkę.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian tofu, czerwoną cebulę, paprykę i cukinię.
Polewamy delikatnie oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem i grillujemy 10-15 minut. Możemy to zrobić w elektrycznym grillu lub klasycznym. Opcjonalnie można upiec szaszłyki w 180*C w funkcji grilla około 20 minut.
Skomentuj lub zobacz komentarze