20 min
porcji
łatwy
Udostępnij:
Czy widziałeś kiedyś tak piękne szaszłyki tylko z cebuli? Są niezwykle proste do przygotowania. Aby uzyskać niepowtarzalny smak, dodaj do nich Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, będzie pysznie!
Składniki
- Biała cebula obrana – 4 sztuki
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 4 łyżki + do podania
- Oliwa – 3 łyżki
- Świeży tymianek – 2 gałązki
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokrój w grube plastry.
W misce wymieszaj sos musztardowo-chrzanowy, oliwę i listki tymianku, dopraw solą i pieprzem.
Marynatą posmaruj z każdej strony cebulę. Krążki nabij na metalowe szpatułki.
Szaszłyki połóż na rozgrzanym grillu. Grilluj z każdej strony po kilka minut, aż cebula będzie miękka i zrumieniona.
Danie podawaj z sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO i lekką sałatką.
Skomentuj lub zobacz komentarze