10 min
4 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Ekspresowa sałatka, gotowa w zaledwie 10 minut, idealnie sprawdzi się jako kolacja na szybko. Potrzebujesz jedynie kilku składników i pysznego sosu wasabi!
Składniki
- Szynka – 300 g
- Biała kapusta -½ główki
- Szczypiorek – 1 pęczek
- Kukurydza konserwowa – ½ szklanki
- Zielony ogórek – 200 g
Sos:
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 6 łyżeczek
- Posiekany świeży koperek – 2 łyżki
- Mosso Olej Mazowiecki – ½ szklanki
- Ocet winny – 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę poszatkować drobno. Kukurydzę konserwową odcedzić z zalewy.
Szynkę pokroić w kostkę. Ogórki umyć i pokroić w półtalarki.
Do naczynia włożyć Chrzan Delikatesowy Mosso i wymieszać go z posiekanym koperkiem. Dodawać stopniowo Olej Mazowiecki Mosso i mieszać dokładnie. Na koniec dodać ocet winny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sałatki wraz z sosem.
Skomentuj lub zobacz komentarze