Sałatka kalafiorowa z ciecierzycą

Sałatka kalafiorowa z ciecierzycą

Miłośnikom kalafiora – i nie tylko – z pewnością przypadnie do gustu sałatka z ciecierzycą, gotowanym kalafiorem i pysznym sosem z majonezem i śmietanką. To sycący i zdrowy posiłek na lunch lub kolację – spróbuj!

Składniki

  • Kalafior – 1 mały
  • Ciecierzyca – 2 puszki
  • Czerwona cebulka – 1 sztuka
  • Pestki dyni – 1/3 szklanki
  • Kiełki rzodkiewki 1 garść
  • Sól, pieprz do smaku

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać i pokroić.

  2. Kalafior umyć, podzielić na malutkie różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

  3. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  4. W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodać sos.

ilość porcji: 2-3
×