20 min
2-3 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Lekka sałatka z groszkiem cukrowym, orzechami i serem Camembert to doskonałe połączenie smaków i składników. Chrupkość groszku i rzodkiewki perfekcyjnie łączy się z aksamitnym serem i lekki sosem bazyliowym – spróbuj!
Składniki
- Groszek cukrowy – 300 g
- Rzodkiewka – 1 duży pęczek
- Ser Camembert – 1/2 opakowania
- Orzechy laskowe – 1/3 szklanki
- Świeża mięta – garść
Sos:
- Mosso Musztarda Sarepska – 5 łyżek
- Miód – 3 łyżki
- Ocet winny – 2 łyżki
- Mosso sos do mięs pieczonych i grillowanych – 1 łyżka
- Sproszkowany czosnek – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć i osuszyć. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Orzechy podprażyć na suchej patelni.
Groszek cukrowy wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez 2 minuty – następnie wyjąć i schładzać w bardzo zimnej wodzie. Ser pokroić na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą i wymieszać z sosem.
Skomentuj lub zobacz komentarze