Sałatka w kieliszku

Sałatka w kieliszku

Sałatka w kieliszku to efektowna przekąska na imprezę. Lekka sałatka podana w niebanalny sposób będzie miłym zaskoczeniem dla Twoich gości!

Składniki

  • Jajka – 4 sztuki
  • Rzodkiewki – 8 sztuk
  • Kalarepa – 1 mała sztuka
  • Miks młodych listków – 1 szklanka
  • Czarne oliwki – ½ szklanki
  • Kiełki słonecznika – 2 garście
  • Awokado – 1 sztuka

Sos ziołowy:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo. W tym czasie przygotować warzywa – umyć je i osuszyć.
    Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić w grubą kostkę.

  2. Kalarepę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, rzodkiewkę pokroić w ósemki. Oliwki pokroić w plasterki. Obrać wystudzone jajka i pokroić na ćwiartki.

  3. Przygotować sos ziołowy. Zioła umyć i osuszyć. Wrzucić do blendera wszystkie składniki i zblendować na pyszny sos.

  4. Do kieliszków nakładać warstwowo składniki. Na samej górze ułożyć jajka i polać sosem ziołowym.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 4-6
×