Mięso

25 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Szaszłyki z kiełbasy w cieście francuskim

Masz ochotę na grilla, ale pora roku nie jest odpowiednia? Nic trudnego! Wystarczy dobry piekarni i ten przepis. Do tego będzie odrobinę wytwornie, bo z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Wypróbuj te oryginalne szaszłyki w cieście francuskim – będą idealne na przekąskę podczas imprezy!

40 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami

Zapiekanka makaronowa to jeden z najprostszych pomysłów na kolację na ciepło. Przyrządza się ją szybko i ze składników często dostępnych pod ręką w każdej kuchni. Koniecznie wypróbuj z dodatkiem Musztardy Czeskiej.

250 min
8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczony boczek ze śliwkami

Szukasz czegoś nowego jako dodatek na kanapki zamiast tradycyjnej wędliny? Wypróbuj boczek ze śliwkami. To idealne połączenie słodko-słone, w których się zakochasz. Połączenie z Musztardą Kremską, miodem i czosnkiem sprawiają, że danie nabiera dodatkowego smaku.

30 min
3 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Roladki schabowe

Roladki, choć wydają się trudne w wykonaniu wcale takie nie są. Są za to pełne warzyw i intensywnego smaku oraz aromatu. To danie, które zasmakuje każdemu, ponieważ łączy w sobie klasyką z nowoczesnością. Aby uzyskać efekt finalny, koniecznie dodaj Musztardę Kremską.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Filet z dorsza smażony w boczku

Delikatny dorsz podany w chrupiącym plastrze boczku to idealny pomysł na nową odsłonę ryby w Twojej kuchni.

40 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Cukinia faszerowana indykiem i kaszą

Faszerowana cukinia to popularny pomysł na szybki obiad. Dodatek kaszy sprawia, że danie staje się bardzo sycące, wręcz idealne na zimową porę. Lekkości nadaje dodatek licznych warzyw, jak papryka oraz mnóstwo aromatycznych przypraw!

60 min
2 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczone udka kaczki z karmelizowanymi warzywami

Mięso kaczki stało się coraz łatwiej dostępnym dla nas. Warto skusić się na przyrządzanie kaczki samemu w domu, ponieważ nie jest wcale takie trudne. A smak kaczki jest wyjątkowy! Poza tym jest to bardzo zdrowy drób. Wypróbuj nasz przepis na udka kaczki z karmelizowanymi warzywami.

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Polędwiczka w sosie chrzanowym

Jeden z najdelikatniejszych pomysłów na obiad. Jeżeli rzadko masz okazję jeść wieprzowinę, ta propozycja sprawi, że będziesz myślał o niej częściej. Przepis idealny również dla amatorów chrzanu, ponieważ tego składnika nie żałowaliśmy. Wybraliśmy Chrzan Delikatesowy od Mosso.

150 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Szarpana wieprzowina jest bardzo delikatna, dlatego to częsty składnik kanapek. Teraz możesz przyrządzić ją sam w domu. Dodatek czerwonego wina oraz cebuli, czosnku i przypraw sprawia, że kanapka może stać się pełnoprawnym lunchem.