Przepisy

Smaczne i inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz szefem kuchni w swoim domu. Produkty Mosso będą do nich idealnym dodatkiem.


5 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Kanapka z indykiem

Wypróbuj kanapkę z indykiem, serem cheddar i szpinakiem. A jak szpinak to i sos czosnkowy. Kanapka z indykiem sprawdzi się na śniadanie, na drugie śniadanie, a także jako przekąska. Smakuje świetnie, a do tego przygotujesz ją w kilka minut.

5 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Kolorowe kanapki z kurczakiem

Szukasz sycącego i prostego drugiego śniadania do pracy lub szkoły? Oto są! Kolorowe kanapki z kurczakiem. Mięso możesz wykorzystać z obiadu lub szybko je upiec/usmażyć. Dodaj trochę warzyw, podkreśl smak sosem musztardowo-chrzanowym i gotowe! Próbujesz?

10 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Tortilla z warzywami i serem feta

Tortilla na dobre zagościła w polskiej kuchni. Jeżeli szukasz jej wege odmiany lub chcesz ją przygotować jeszcze szybciej, ten przepis jest dla Ciebie. Aby nadać ciekawszy smak tortilli z warzywami, wypróbuj sos Mosso Impresje o nietypowym smaku – sezamowym. Będzie pasować idealnie!

10 min
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Tęczowe kanapki

Czy wiesz, że z czerwonej i żółtej papryki oraz zielonego ogórka możesz wyczarować niesamowite, tęczowe kanapki? Tak, tylko tyle potrzeba! Kanapki idealnie sprawdzą się na letnie śniadanie, dla dzieci lub w okresie zimowym, gdy o te warzywa najłatwiej. Spróbuj koniecznie!

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pasta jajeczna

Skąd ją znamy? Z domu, z wakacyjnych kolonii, z całodniowych wycieczek? Pasta jajeczna towarzyszy nam od dziecka. Pewnie u wielu budzi najfajniejsze wspomnienia. Jeżeli zatęskniłeś za smakiem pasty jajecznej, spróbuj tego przepisu. Jest prosty, ale kryje w sobie jedną niespodziankę. Sprawdź koniecznie!

30 min
6 porcji
poziom trudnosci łatwy

Warzywa po meksykańsku

To danie z typu tych jednogarnkowych, choć o tym moglibyśmy powiedzieć, że jest jednoblachowe. Nasze warzywa przygotowujemy w zdrowszy sposób, czyli w piekarniku. Pieczenie nie tylko nie wymaga od Ciebie dużego nakładu pracy, ale przede wszystkim wydobywa ze składników nowe smaki. Sprawdź naszą propozycją na warzywa po meksykańsku!

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Białe kiełbaski pieczone z boczkiem

Lubisz boczek? W końcu jest wyrazisty w smaku i pasuje do różnych okazji. To przepis, który łączy w sobie smakową rozpustę (połączenie białych kiełbasek z bekonem), która wcale nie będzie kosztować Cię tygodniowych wyrzeczeń. To danie przygotujesz w piekarniku, czyli o wiele zdrowiej! Sprawdź przepis.

40 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Sałatka Colesław

Colesław to popularna surówka dodawana do polskich obiadów. Sezon na nią trwa właściwie cały rok. Aby szybko ją przygotować, wystarczy wcześniej odstawić liście kapusty. W tym czasie możesz przygotować danie główne, a następnie dokończyć przygotowanie surówki.

20 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sałatka z botwinką

Co zrobić z botwinki? Nie tylko zupę! Poznaj super łatwy i szybki przepis na lekką i wiosenną-letnią sałatkę z botwinką w roli głównej. Jeżeli wykorzystasz gotowe mieszanki sałat, przygotowanie jej zajmie Ci zaledwie 5 minut. Idealna jako dodatek do obiadu czy grilla.