Przepisy
Smaczne i inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz szefem kuchni w swoim domu. Produkty Mosso będą do nich idealnym dodatkiem.
łatwy
Zielona zupa krem
Wiosenna, zielona zupa z groszku i bobu to lekkie danie o kremowej konsystencji. Zaskakującego charateru i pikanterii dodaje jej sos o smaku Wasabi. Dowiedz się więcej!
łatwy
Tarty z wiosennymi warzywami
Wiosna to wprost idealny czas na kulinarne eksperymenty. Nas zainspirowały kolorowe warzywa, które wykorzystaliśmy do przyrządzenia wyśmienitych, wiosennych tart z sosem sezamowym. Dowiedz się więcej!
trudny
Oponki serowe
Oponki to fantastyczna alternatywa dla pączków. Końcówka karnawału to idealny czas, by je usmażyć. Miękkie, serowe oponki z cukrem pudrem z pewnością zasmakują domownikom i znikną z talerzy w mgnieniu oka!Dowiedz się więcej!
łatwy
Karnawałowe parówki w cieście francuskim
Na karnawałowym stole zawsze jest mnóstwo przekąsek. Jedną z nich mogą być parówki w cieście francuskim, które fantastycznie smakują podane na gorąco!Dowiedz się więcej!
trudny
Bigos z chrzanową nutą
Bigos to pożywne danie, które kojarzy się nie tylko ze Świętami, ale i całym okresem jesienno zimowym, gdy organizm potrzebuje konkretnych i sycących posiłków. W te mroźne dni można się dodatkowo rozgrzać dodając do dania odrobinę chrzanu.Dowiedz się więcej!
Pizza na białym sosie czosnkowo-majonezowym
Pożywna i treściwa pizza to idealny pomysł na zimowe wieczory! Przygotuj ją sam, a zamiast klasycznego pomidorowego sosu zrób… biały sos czosnkowo majonezowy! Do tego kiełbasa, cebula i ogórek kiszony stworzą idealną, polsko-włoską kompozycję smaków.Dowiedz się więcej!
Sałatka z karpiem
Jak podać wigilijnego karpia? W formie sałatki! Oryginalna sałatka z karpiem będzie wspaniałym dodatkiem do świątecznych dań.Dowiedz się więcej!
łatwy
Pierś z kurczaka pod chrzanową chmurką z kozim serem i żurawiną
Soczysta pierś z kurczaka z kozim serem i słodko-kwaśną żurawiną to doskonały pomysł na świąteczny obiad. Tę niezwykłą kompozycję smakową wzbogaca intensywna, chrzanowa nuta.
Dorsz zapiekany w sosie chrzanowo-śmietanowym
Świąteczna ryba w nieco innej odsłonie - zapiekany dorsz w sosie chrzanowo-śmietanowym. To doskonała propozycja zarówno na wigilijny stół, jak i codzienny obiad. Aksamitny sos z nutką chrzanu doskonale pasuje do delikatnego mięsa ryby.