30 min
4 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![Pikantne kiełbaski w cieście francuskim](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2019/07/27-Pikantne-kiełbaski-w-cieście-francuskim-09643_Easy-Resize.com_-1250x712.jpg)
Proste danie, które zachwyca swoją kruchością i delikatnością. Jeżeli szukasz czegoś na szybko, ale jednocześnie nietypowego wykorzystaj ten przepis. Krótka lista składników pozwoli przygotować Ci danie w mniej niż 5 minut. Chcesz spróbować? Sprawdź przepis!
SKŁADNIKI:
- Kiełbaski pikantne – 8 szt.
- Ciasto francuskie- 1 opakowanie
- Jajko – 1 szt.
- Mosso Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych – 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto rozwinąć na desce i pionowo pokroić je na paski o szerokości ok. 2 cm.
Każdą kiełbaskę owinąć dookoła ciastem francuskim.
Ciasto posmarować jajkiem i piec ok. 10-15 min w temperaturze 200°C.
Podawać z Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze