30 min
4 porcje
Średnio trudny
Udostępnij:
Proste danie, które zachwyca swoją kruchością i delikatnością. Jeżeli szukasz czegoś na szybko, ale jednocześnie nietypowego wykorzystaj ten przepis. Krótka lista składników pozwoli przygotować Ci danie w mniej niż 5 minut. Chcesz spróbować? Sprawdź przepis!
SKŁADNIKI:
- Kiełbaski pikantne – 8 szt.
- Ciasto francuskie- 1 opakowanie
- Jajko – 1 szt.
- Mosso Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych – 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto rozwinąć na desce i pionowo pokroić je na paski o szerokości ok. 2 cm.
Każdą kiełbaskę owinąć dookoła ciastem francuskim.
Ciasto posmarować jajkiem i piec ok. 10-15 min w temperaturze 200°C.
Podawać z Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze