Udostępnij:

Łączymy tradycję z nowoczesnością i zachęcamy do przygotowania pysznych, puszystych pączków z pistacjami na Majonezie Napoleońskim MOSSO! Sprawdź – będziesz zachwycony!
Składniki
- Mąka pszenna – 500 g
- Cukier – 100 g
- Drożdże instant – 7 g
- Miękkie masło – 70 g
- Majonez Napoleoński MOSSO – 60 g
- Ciepłe mleko – 220 ml
- Olej – do smażenia
- Marmolada owocowa – 150 g
- Pasta pistacjowa – 100 g
- Cukier puder – do oprószenia
PRZYGOTOWANIE:
Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, drożdże, masło i Majonez Napoleoński MOSSO, wlej mleko. Najpierw wymieszaj składniki łyżką, a później wyrabiaj masę dłonią przez 10 minut do uzyskania miękkiego i sprężystego ciasta. Przykryj ściereczką odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
Ciasto odgazuj (uderzając je lekko pięścią), rozwałkuj na placek o grubości ok. 1-2 cm. Przy pomocy szklanki wytnij kółka, odstaw do ponownego rośnięcia na 45 minut.
W garnku rozgrzej olej do temperatury około 160 stopni. Delikatnie wkładaj pączki, smaż z każdej strony po kilka minut na ciemno złoty kolor. Przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Przy pomocy szprycy z odpowiednią końcówką nadziej ciepłe pączki.
Przed podaniem pączki posyp cukrem pudrem.
Skomentuj lub zobacz komentarze