Na co dzień

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zapiekanka pasterska

Zwana inaczej cottage pie. Tradycyjnie pochodzi z Anglii. Składa się z dwóch warstw: mięsnej i puree ziemniaczanego. W Wielkiej Brytanii mięsem jest jagnięcina, w innych krajach preferuje się mięso wołowe. Sprawdź przepis i koniecznie wypróbuj to brytyjskie danie.

60 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Bitki w sosie musztardowym

Bardzo klasyczna propozycja na niedzielny obiad na bazie mięsa wieprzowego. Bitki to połączenie delikatnego mięsa i pysznego sosu. W naszej propozycji stawiamy na sos musztardowy, który doda lekkiej ostrości całemu daniu. Bitki najlepiej smakują ze świeżymi ziemniaczkami. 

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z burakami i serem kozim

Jeżeli szukasz oryginalnego dania dla swoich gości, wypróbuj tartę z burakami i kozim serem. Ostry smak sera oraz słodkość buraków to propozycja z kuchni francuskiej. Warto wypróbować i zaprosić swoich gości do nowego świata smaków. 

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Tarta z rybą wędzoną i pomidorami

Jeżeli tarty kojarzą Ci się tylko z owocami lub kurczakiem, koniecznie sprawdź tę propozycję. Tarta rybna to nowa propozycja do Twojego menu. Możesz wykorzystać wędzoną makrelę lub inną ulubioną rybę. Dla podkreślenia smaku dodaj Chrzan Śmietankowy. 

60 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Zapiekanka ryżowa z kurczakiem

Gdy nie masz dużo czasu na gotowanie, doceniasz proste przepisy oparte o znane połączenia smakowe. Taką właśnie propozycją jest nasza zapiekanka z kurczakiem na ryżu (zamiast makaronu) oraz z dużą ilością warzyw. Sprawdź przepis!

10 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kurczak w orzechowej panierce

Coś dla fanów orzechów lub chrupiących rozwiązań kulinarnych! Przyrządź wyjątkową pierś z kurczaka. Zamiast klasycznej panierki, wybierz taką z orzechów. Głęboki smak, unikalny – po prostu orzechowy! Spróbuj koniecznie.

10 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Tortilla z tuńczykiem

Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi. 

30 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Wrapy z sałaty z mięsem mielonym, papryką i kukurydzą

Wrapy zazwyczaj przygotowuje się z pszennych placków i mięsno-warzywnego farszu. My tym razem przygotowaliśmy je w bardziej inspirującej wersji. Sprawdź!Dowiedz się więcej!

40 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Kotlety wegetariańskie

Czy kotlety mogą być bez mięsa? Oczywiście! Oto przepis na genialne kotlety z czerwonej fasoli i ciecierzycy – dwóch wysokowartościowych roślin, które dzięki odpowiednim przyprawom, nabierają ciekawych smaków. Do tego są łatwe i szybkie w przygotowaniu!