Udostępnij:
Krewetki w panierce, podane z Sosem Tatarskim MOSSO to doskonałe rozwiązanie na szybki i pyszny posiłek. Będziecie nim zachwyceni, a łatwość wykonania tego przepisu gwarantuje, że nie raz wrócicie do niego. Jesteśmy pewni, że zakochacie się w tym połączeniu smaków.
Składniki
- Krewetki Vannamei oczyszczone i blanszowane – 200 g
- Sok z cytryny – 2 łyżki
- Papryczka chili – 1 łyżeczka posiekanej
- Jajko – 1 sztuka
- Mąka pszenna – 100 g
- Bułka tarta – 100 g
- Olej rzepakowy – 1 litr
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smak
- Sos Tatarski MOSSO – do podania
- Posiekana nać pietruszki – do posypania
- Cząstki limonki – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Krewetki osusz na ręczniku papierowym. Przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny, dodaj chili, sól i pieprz, wymieszaj, odstaw na 15 minut.
W misce roztrzep jajko, przygotuj talerze z mąką i bułką tartą.
Krewetki obtocz w mące, następnie zanurz w jajku, kolejno obtocz dokładnie w bułce tartej.
Olej rozgrzej we fryturze do 180 stopni, delikatnie wrzuć krewetki. Smaż przez 3 minuty, przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć je nadmiaru oleju.
Krewetki przełóż na talerz, posyp natką pietruszki. Danie podawaj z dodatkiem Sosu Tatarskiego MOSSO i cząstek limonki.
Skomentuj lub zobacz komentarze