Krewetki w panierce podane z sosem tatarskim

Krewetki w panierce podane z sosem tatarskim

Krewetki w panierce, podane z Sosem Tatarskim MOSSO to doskonałe rozwiązanie na szybki i pyszny posiłek. Będziecie nim zachwyceni, a łatwość wykonania tego przepisu gwarantuje, że nie raz wrócicie do niego. Jesteśmy pewni, że zakochacie się w tym połączeniu smaków.

Składniki

  • Krewetki Vannamei oczyszczone i blanszowane – 200 g
  • Sok z cytryny – 2 łyżki
  • Papryczka chili – 1 łyżeczka posiekanej
  •  Jajko – 1 sztuka
  •  Mąka pszenna – 100 g
  •  Bułka tarta – 100 g
  • Olej rzepakowy – 1 litr
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smak
  • Sos Tatarski MOSSO – do podania
  • Posiekana nać pietruszki – do posypania
  • Cząstki limonki – do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Krewetki osusz na ręczniku papierowym. Przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny, dodaj chili, sól i pieprz, wymieszaj, odstaw na 15 minut.

  2. W misce roztrzep jajko, przygotuj talerze z mąką i bułką tartą.

  3. Krewetki obtocz w mące, następnie zanurz w jajku, kolejno obtocz dokładnie w bułce tartej.

  4. Olej rozgrzej we fryturze do 180 stopni, delikatnie wrzuć krewetki. Smaż przez 3 minuty, przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć je nadmiaru oleju.

  5. Krewetki przełóż na talerz, posyp natką pietruszki. Danie podawaj z dodatkiem Sosu Tatarskiego MOSSO i cząstek limonki.

ilość porcji: 2
kuchnia francuska
Obiad
smażenie
×