Udostępnij:
Jak zrobić domowe przepyszne hot dogi? Przygotować pyszne grillowane warzywa, surówkę z białej kapusty, grillowane frankfurterki i bułki. A na koniec przygotować pysznego hot doga i polać go Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO. Będziecie zachwyceni!
Składniki
- Papryka czerwona – 1 sztuka
- Papryka żółta – 1 sztuka
- Frankfurterki – 4 sztuki
- Bułki do hot dogów – 4 sztuki
- Surówka z białej kapusty – 8 łyżek
- Sos Ketchupowo–Musztardowy MOSSO – 4 łyżki
- Świeża bazylia – do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Papryki pokrój w paseczki. Bułki przetnij na pół, ale nie do końca.
Na rozgrzanym grillu połóż paprykę i kiełbaski. Grilluj przez kilka minut z każdej strony, aż papryka zmięknie, a kiełbaski będą gorące w środku. Na 2 minuty przed końcem dodaj bułki i opiecz z każdej strony.
Do bułek przełóż kiełbaski, nałóż porcję surówki z białej kapusty, grillowaną paprykę. Wierzch hot-dogów polej Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO i posyp listkami bazylii. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Skomentuj lub zobacz komentarze