Hot dog z kiełbasą śląską

Hot dog z kiełbasą śląską

Hot dog w polskiej, przepysznej wersji. Zamiast parówki włóż do środka grillowaną kiełbaskę śląską, dołóż surówki i podaj z dodatkiem Musztardy Sarepskiej MOSSO. Musisz tego spróbować!

Składniki

  • Kiełbasa śląska – 4 sztuki
  • Półbagietka – 2 sztuki
  • Musztarda Sarepska Mosso – 2 łyżki
  • Posiekany szczypiorek – 1 łyżka
  • Surówka z kiszonej kapusty: 200 g kiszonej kapusty, pół marchewki startej na małych oczkach, 1 łyżka posiekanej cebuli, 1 łyżka oliwy, pieprz do smaku
  • Surówka z czerwonej kapusty: 200 g poszatkowanej czerwonej kapusty, pól marchewki startej na małych oczkach, 2 łyżki kukurydzy konserwowej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka oliwy, 1 łyżka octu z czerwonego wina, sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kiełbasę ponacinaj, bagietki przekrój wzdłuż.

  2. Kiszoną kapustę drobno posiekaj, przełóż do miski, dodaj resztę składników surówki, wymieszaj. Dopraw pieprzem.

  3. Czerwoną kapustę oprósz solą, lekko ugnieć dłonią. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

  4. Na rozgrzanym grillu połóż kiełbaski. Grilluj po kilka minut z każdej strony, aż się zrumienią i będą gorące w środku. Dodaj bagietki, krótko podgrzej, aż staną się chrupiące.

  5. Do rozciętych bagietek nałóż kiełbaski, surówki, wierzch polej Musztardą Sarepską MOSSO i posyp szczypiorkiem.

czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 2
kuchnia amerykańska
Grill
pieczenie
×